8 juli 2024 Biotango met Valerie Kattenfeld uit Buenos Aires

Herken jij dit??
“Tango is zo ingewikkeld. Je moet jaren studeren om iets te begrijpen. Ik vind het zo moeilijk om de stappen te onthouden.” Dit zijn de typische zorgen van degenen die Tango nog nooit hebben geprobeerd. Maar wist je dat Tango is ontstaan uit pure improvisatie? In het begin was er enkel de omhelzing en het verlangen om soepel met een volslagen vreemde over de dansvloer te bewegen.

Over biodanza zijn de vooroordelen ook legio, maar…
Biodanza is een dans die het leuk en gemakkelijk maakt om vreemden te ontmoeten en mooie en onverwachte manieren te creëren om samen te bewegen. Altijd in harmonie, met empathie en woordeloze communicatie. Biodanza en Tango zijn beide meesterdisciplines in de kunst van het verbinden.

De Biodanza-facilitator en tangodanseres Valerie Kattenfeld heeft veel op beide gebieden onderzocht en de methodologie van “Biotango” ontwikkeld, waarbij ze de instrumenten van Biodanza integreert met de esthetische principes van Tango (zoals over de vloer glijden, in onze as blijven en hartverbinding behouden). Tango is, net als Biodanza, beweging vol betekenis – een aspect waar de meeste traditionele tangoleraren niet veel aandacht aan besteden. Biotango is een gemakkelijke, speelse benadering van Argentijnse tango die zich richt op de emotie en verbinding in de dans, in plaats van op techniek.

Deze workshop is voor iedereen toegankelijk, er is geen voorkennis nodig. Er bestaan geen fouten, geen goed en fout. Esthetische richtlijnen dienen ons als oriëntatie, niet als starre grenzen die onze bewegingsvrijheid en creativiteit beperken. Want tango is vooral “abrazar y caminar” (omhelzen en lopen) – en dat mag niet te moeilijk zijn! 🙂

Valerie Kattenfeld uit Buenos Aires tourt momenteel twee maanden door Europa. . Dit wil je toch niet missen? Dit is jouw kans om mee te maken.
Wanneer?
Maandagavond 8 juli 2024

Tijd: 19.00 – 22.30 met een uitloop tot 23.00 uur
Inloop 18.30 uur

Waar? De Balzaal, Jac. P Thijsselaan 45 Gouda
Neem de ingang waarboven ‘Hoofdentree’ staat en je wordt ontvangen door 1 van mijn assistenten.

Kosten € 35,- (inclusief thee, water en lekkers)

Taal: dit is een engelstalige workshop

Iedereen is welkom. Je kunt gewoon alleen komen, maar je mag natuurlijk ook als stel meedoen.

Meld je hier aan: https://hipsy.nl/shop/62436-biotango-met-valerie-kattenfeld-uit-buenos-aires-biodanza-en-tango

Als er nog plek is kun je ook aan de deur betalen.