Biodanzadocent Ingrid

Ingrid Steen Biodanza facilitator in Gouda

Wekelijkse Biodanza groep met Ingrid Steen

Voor mensen die willen kennismaken met biodanza

Ingrid startte in september 2019 met een nieuwe biodanzagroep in Gouda op de woensdagavond

Biodanza feitjes over Ingrid

 • Ze studeerde in  2014 af aan de Rolando Toro school voor biodanza Rotterdam.
 • Haar diploma is uitgegeven door de IBF (international Biocentric Foundation)
 • Ingrid is aangesloten bij de beroepsvereniging voor Biodanzadocenten: de VBN

Ingrid volgde de volgende Biodanza specialisaties en extensies 

 • Biodanza voor ouderen (dementerende ouderen of ouderen met een fysieke beperking)
 • Biodanza in de natuur
 • Identiteit en eigenwaarde

Andere extra trainingen voor biodanzadocenten

 • Radicalization of Progressivity & Continued Learning met Antonio Sarpe
 • Continued learning II met Antonio Sarpe
  De poëzie van de instincten, vier dieren en vier elementen
 •  Archetypen met Hélène Jeanne Levy Benseft

Ervaring

wekelijkse biodanza groepervaring

 • Vanaf april 2013 t/m augustus 2019 gaf Ingrid  samen met Geny Wuestman les aan de wekelijkse biodanzagroep op woensdagavond.

biodanza jaargroepen en dansdagen

 • Seizoen 2017 -2018 jaargroep met Geny en  Ingrid
 • Seizoen 2018 – 2019 jaargroep voor vrouwen met Geny en  Ingrid
 • Seizoen 2018 – 2019 biodanza cyclus voor iedereen (4 x) met Geny en Ingrid
 • Diverse dansdagen

Contactgegevens

ingrid@dansenleef.nl

06- 34651609

Meer over Ingrid

Eindelijk echt passie en vuur voelen binnenin mijzelf. Dat is wat al snel tijdens mijn eerste Biodanza avonden naar boven kwam. Meer vitaliteit en meer plezier in contacten is wat ik merkte in mijn dagelijkse leven. Ik woonde in het multiculturele en geweldig mooie Kaapstad toen ik in 2007 begon met Biodanza. Wat was ik blij dat het wereldwijd bekend bleek zodat  ik ruim een jaar later ook in Nederland door kon gaan met deze bevrijdende vorm van dans. Er zijn geen vaste pasjes en geen mensen die mij bekijken of beoordelen. Door mij over te geven aan de muziek ontstaat er een dans die me helpt te bevrijden van alles wat expressie wil geven in mij. En alles wat ontstaat is goed en niemand veroordeelt wat ik doe.

Rond mijn twintigste is mijn interesse ontstaan in wat mensen – inclusief mijzelf – beweegt en hoe ze reageren. Vooral onderzoek naar mijn eigen gedachten en emoties hebben ervoor gezorgd dat ik oude, niet fijne gevoelens heb kunnen transformeren. Ik heb de kracht van mijn eigen gedachten ontdekt. Het belang van positief denken en leven, om te leven vanuit liefde en zo min mogelijk vanuit angst. Hiermee geef ik het beste aan mezelf en daarmee aan de mensen om mij heen. Diverse  opleidingen en studies heb ik gedaan waaronder psychosociale hulpverlening  en een counselingsopleiding.

Een reiziger, een ontdekker ben ik. Ik smelt van geluk bij het voelen van de kracht van de oceaan, stille stranden en ongerepte natuur. Maar ook de vibe van een stad kan me intens laten voelen dat ik blij ben dat ik leef. Ik vind het heerlijk om me te laten verrassen door nieuwe ontmoetingen. Ik heb een passie voor fotografie, achter de lens zoekend naar het beste plaatje voel ik een stroom van geluk.  Ik voel me rijk dat ik mijn liefde van het reizen en ontdekken van het leven samen met mijn geliefde kan delen.

Sinds april 2013 geef ik wekelijks Biodanzales op woensdagavond, ik doe dat samen met Geny Wuestman. Inmiddels is deze groep uitgegroeid tot een verdiepende groep voor mensen met Biodanza ervaring. Verder geef ik een paar keer per jaar een dansdag en op verzoek Biodanza met ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. Ondertussen blijf ik mijzelf ontwikkelen als Biodanza facilitator en heb ik de extensies Continued learning,  Biodanza met ouderen en Biodanza in de natuur gevolgd.