uitslag enquête: Hoe gaan we verder?

72 dansers uit de wekelijkse groepen hebben begin juni 2021 de enquête ingevuld.

1. Wil je weer wekelijks bij mij komen dansen?

53% komt zeker weer dansen, 14% waarschijnlijk, 31% weet het nog niet en 2 % komt niet meer dansen

2.Wanneer zou je weer willen komen?

46 % Zodra het kan en mag, 13 % als ik gevaccineerd ben, 16% na de zomervakantie, 20% als ik het gevoel heb dat het veilig is, 17% zodra de rem op het aanraken er af is, 28% anders.

Bijvoorbeeld:

 • het is voor mij wel een drempel, omdat ik zo lang geen biodanza meer heb gedaan
 • het is een combinatie met de nieuwe locatie
 1. In hoeverre sta je open voor gepaste aanrakingen tijdens de dans?

54% daar sta ik open voor, 9%  daar sta ik niet open voor, 19% weet ik nog niet, 25% anders. Bijvoorbeeld

 • Nog even niet. Na de zomer als de inzichten m.b.t. besmettingsrisico duidelijker zijn.
 • Pas wanneer iedereen gevaccineerd is
 • Nog niet Bewaar ik vr mijn inner circle
 • Voor mij gaat het niet over aanraken, maar over verbinding
 • Ik sta open voor alle aanrakingen zonder begrenzingen

4.Hoe vind je het om met afstand te beginnen en geleidelijk (afhankelijk van de behoefte van de groep) weer over te gaan op meer aanrakingen?

56% prima, 16% ik wil (voorlopig) geen fysiek contact, 34% anders bijvoorbeeld

 • Gewoon zoals het altijd was
 • Prima en evt gebruik van groene bandjes als je wel aangeraakt wil worden
 • Het is voor mij ” alles of niets” oftewel, ik wacht wel.
 • Ik vind t spannend maar ik heb ook ergens zoiets van laat t leven z’n beloop nemen
 • Moet me eerst goed voelen in de groep
 • ik vind fysiek contact fijn, maar zoals het nu gaat ook heel mooi
 • Als de focus ligt op aanraken ipv verbinding, dan past biodanza niet meer voor mij.
 • Beperkend; voor mij voelt dat niet als biodanza
 • Als ik weer biodanza kom doen, dan graag langzaam opbouwen ja, goed kijkend naar mijn behoeftes

5.Waar wil je biodanza doen?

87% In de zaal, 51% buiten op een grasveld, in een park of andere beschutte maar openbare plek, 27% buiten op een grasveld mits deze uitdrukkelijk niet openbaar is, 9% in mijn huiskamer met Zoom, 10% anders. Bijvoorbeeld Oene (biodanza minivakantie)

6.Tijdstip voorkeur: Dinsdagavond 12%, woensdagochtend 14%, woensdagavond 2%, donderdagavond 31%, vrijdagavond 26 %

7.Kan ook op: Dinsdagavond 27 %, woensdagochtend 17%, woensdagavond 31%, donderdagavond 31%, vrijdagavond 26 %

8.Wat zijn je aanvullende wensen, suggesties of voorwaarden?

Een bloemlezing uit de reacties:

 • Voor nu geen, ik geniet van je lessen!
 • Ik hoop dat we weer volop met elkaar gaan genieten met lieve mooie mensen
 • Ik hoop dat veel mensen weer mee gaan dansen. Dat zou heel fijn zijn voor hen, voor mij een voor jou, Geny.
 • Ga weer dansen zoals het altijd was en al dat andere wat niet en wel kon achter ons te laten.
 • Fantastisch dat er weer meer kan en mag! Zeker ook voor jou geweldig! Ik mis Biodanza ENORM; de lieve mensen om mij heen, de energie van de groep, de contacten, het dansen, het loslaten, de ontspanning …….! Toch wacht ik nog even met komen naar Biodanza. Ik wil eerst mijn vaccinatie gehad hebben.
 • Kleine groepen, maar dat is voor jou misschien niet financieel haalbaar. Veel frisse lucht.

Misschien vragen aan de Biodanza vereniging of er geen subsidie mogelijk is voor sneltesten.

 • Met een streng toegangsbeleid (negatief test resultaat, of voldoende covid vaccinatie ) is er wellicht eerder dansen in de zaal mogelijk. Persoonlijk zou ik pas meedoen als ik 100% zeker weet dat het veilig is.
 • Ik wil graag echt de 1,5 meter aanhouden, want voorlopig ben ik nog niet gevaccineerd. Verder heb ik veel zin om weer wekelijks te dansen! Buiten vond ik heerlijk!
 • In de zomermaanden kunnen we waarschijnlijk prima buiten dansen. (met mogelijk veel mensen uit het hele land)
 • Dansen in verbinding vanuit vrijheid en vertrouwen. Heerlijk buiten bij mooi, warm weer zonder koptelefoon en met alle zintuigen de natuur beleven.
 • Betreft het aanraken weet ik niet of ik dit echt fijn vindt met vreemde mensen( dit is niet corona gerelateerd) Ik zal mij niet vaccineren
 • Ik wil nu nog niet in een groep dansen waarin veel mensen een vaccinatie hebben gehad. Er is nog te weinig bekend over die besmettelijke overdracht. Ik ben zelf niet gevaccineerd.
 • Ik wil in verband met in de omgeving kwetsbare mensen alleen weer dansen als mensen gecontroleerd worden op negatieve test of volledig gevaccineerd.
 • Beginnen met sjaaltjes vind ik wel prettig
 • De afstand heeft er bij mij voor gezorgd, dan ik geen zin heb in klefheid(sorry voor het woord), maar echtheid en oprechtheid. Voorop staat plezier in dansen en de verbinding vinden in dans. Niet meer en niet minder dan dat.
 • Biodanza is niet veranderd. Geniet van elkaar, ” heb je de liefde dan heb je alles” ” Huidhonger”
 • Ik ben nog niet zeker wat ik wil. Ik merk dat ik enige schroom heb om weer te gaan dansen. Mis de vertrouwdheid en de veiligheid van een vaste groep. Dat nog meer dan de angst voor Corona. Maar ook de fysieke aanrakingen wil ik voorlopig niet, omdat de angst voor besmettingen er toch nog wel in zit.
 • Ik zou graag minder delen en meer individuele dansen doen. En wens jou heel veel sterkte en veerkracht toe met het weer opbouwen van de groepen xxx
 • Vind de biodanza altijd fijn hoor, maar soms denk ik wel eens, dat ik meer zou willen dansen en minder van die hele langzame oefeningen doen. Denk dat deze afwisseling snelle en langzame dansen wel belangrijk zijn in Biodanza, maar soms denk ik wel eens: eigenlijk niet zo heel veel gedanst, vanavond. Daarbij denk ik ook wel dat ik niet al te snelle dansen zomaar kan doen, want ik heb helemaal geen conditie meer, mede ook doordat ik soms wel meer dan 8 uur het mondkapje op moet, dus mijn ademhaling en conditie is niet meer wat het geweest is. Ik wens je veel succes Geny en hoop je na de vakantie weer te zien, goede maanden toegewenst.
 • Lang geleden, maar vind het fijn om weer te komen dansen. Weet nog niet zo goed in welke groep…. Lastig, maar ook zin om weer te komen. Altijd hele fijne dans bij jou Geny.
 • Ik heb nog een oude kaart uit 2019, mag ik er van uitgaan dat deze nog wel gebruikt kan worden?? (Het antwoord is JA: 4 of 10 x onbeperkt geldig (GW))
 • Ik verlang weer naar het samen zijn, maar wil wel rustig en veilig contact opbouwen
 • Het is voor mij niet meteen een ramp als bijv. de donderdagavond nog even niet gaat en over de zomervakantie heen getild word. Ik ben hoe dan ook nog aan het aftasten of ik al mee wil dansen als het nog niet in volle vrijheid kan.
 • Ik wil graag (her) ontdekken of biodanza nog steeds bij me past op dit moment.
 • Ik vind het prima zoals het nu gaat
 • Respect voor ieder. Aanraken is geen must. Niet iedereen hoeft te weten waarom je voorzichtig bent.
 • Privacy is ook oké. Alle keuzes zijn oké. Het een is niet beter dan t ander. Corona heeft verbinding gebracht in vele vormen.
 • Veel aandacht aan opbouwen, zie het als een nieuw begin.
 • We hebben gewacht. Ik mis dansen