15 april 2024 biodanza informatieavond in Café van Noord

Op deze avond geef ik uitleg over achtergrond informatie over biodanza en waarom het zo’n positieve impact heeft op mensen die het al langere tijd doen.

Koffie, thee en iets lekkers staan klaar. Boek hier je ticket voor € 5,-

Waar? Ontmoetingscentrum Van Noord, Lekkenburg 1, 2804 XA Gouda

Tijd: 19.30 tot circa 21.30 uur

Biodanza, waar begin je aan?

Je hoort er steeds meer over: Biodanza. Maar wat is het precies, wat houdt het in, hoe gaat dat in zijn werk en hoe kom je daar achter zonder dat je meteen mee moet doen aan een workshop?
Dat alles en meer komt aan bod in deze lezing, waarin Geny Wuestman uitweidt over de wonderbaarlijke wereld van biodanza.
Ze neemt je mee in de achtergronden van dit magische danssysteem, waarom het zo heilzaam is, voor wie het een aanrader is en wat de impact is op je dagelijkse leven.
Eén ding staat voor haar vast: biodanza versterkt je identiteit. En niet om een nog sterkere ego op te bouwen en daarvanuit je stempel te drukken, juist niet. Wie een sterke identiteit heeft kan deze loslaten om puur in zijn of haar eigen kracht te gaan staan.
Misschien is dat wel het mooiste dat biodanza belooft. Los van de heerlijke en vele uren dansplezier en de warme contacten die je eraan overhoudt als je wekelijks komt dansen.
De theoretische onderbouwing zal op deze avond, samen met de praktische toepassing, aandacht krijgen. Geny vertelt bevlogen over hoe de grondlegger van biodanza voor iedere les een organische opbouw realiseert met altijd een betoverende uitwerking: van creatieve speelsheid en vitaliteit naar affectiviteit, seksualiteit en transcendentie. Het zijn sensaties en energievormen die de dansers in iedere workshop opnieuw ervaren. En wat dat voor blijvende effecten heeft wordt duidelijk als je het langere tijd doet.
Voor mensen voor wie het meteen meedoen aan een actieve vorm van biodanza net een stap te ver is maar er wel benieuwd naar zijn, biedt deze lezing uitkomst. Vrijblijvend luisteren naar iemand die biodanza al meer dan 10 jaar vol overgave doceert en met niets liever bezig is, dat is wat je mag verwachten. Vrijblijvend is hier het kernwoord en je mag er aan overhouden wat je zelf wilt. Maar het moet gek lopen wil je hier niet op zijn minst met een vleugje enthousiasme besmet worden.
Ook mensen die beroepshalve interesse hebben in alles wat de gezondheid en persoonlijke groei van de mens bevordert, nodigen we van harte uit. Biodanza werkt bevorderend voor lichaam en geest. Dus professionals…ook jullie zijn collegiaal uitgenodigd.
De avond wordt leerzaam, onthullend, en zeker ook inspirerend.