inspiratie

Hand in Hand


Geslaagde pilot Biodanza met ouderen en kinderen
In 2017 heeft de Stichting Vrienden van Biodanza een pilot uitgevoerd, waarbij kinderen van de basisschool en cliënten van het verpleeghuis samen hebben gedanst. De reacties waren hart verwarmend. Leerkrachten en zorgmedewerkers zagen gedrag bij de deelnemers dat hen verraste en emotioneerde. De school en het verpleeghuis heeft de dansdocenten uitgenodigd meer dans te komen geven. Uit deze resultaten is het enthousiasme ontstaan om het initiatief uit te rollen in het project Hand-in-Hand.

Vooraankondiging project Hand-in-Hand
Het project Hand-in-Hand start in 2018 en heeft tot doel op non-verbale wijze verbinding tot stand te brengen tussen dementerende ouderen en kinderen door middel van dans, muziek en plezier.

Diverse intergenerationele dansinitiatieven zullen worden geïnitieerd, ondersteund en begeleid. Ieder dansinitiatief zal bestaan uit een aantal dansworkshops. Voorafgaand krijgen beide groepen drie inleidende workshops. Deze workshops vormen een kennismaking met de dans binnen de eigen groep en een voorbereiding op de ontmoetingen. De workshops daarna zijn de gezamenlijke danservaringen. Alle dansworkshops duren één uur. Bij de kinderen worden de workshops voorafgegaan door kringgesprekken over onderwerpen als: contact maken, ouderen en kwetsbaarheid.

Het project wordt begeleid door een onderzoek, waarin de toegevoegde waarde en continuïteit van deze dansworkshops wordt onderzocht.

When you dance you can enjoy the luxury of being you. quote: Paulo Coelho Foto: Rob Overgaauw Bewerking: Geny Wuestman

When you dance you can enjoy the luxury of being you. quote: Paulo Coelho Foto: Rob Overgaauw Bewerking: Geny Wuestman

One Response to inspiratie

 1. Nelleke says:

  Hartverwarmend!
  Mooi om groot te laten worden. Zoveel meer ouderen en kinderen verbinden. De kloof wegnemen. Prachtig.
  Als dit initiatief groter wordt en ook in Gouda vorm gaat krijgen wil ik graag mijn steentje bijdragen.
  Liefs,
  Nelleke

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.