21 april 2023 ‘Dionysos en Apollo’ Avondworkshop met Alejandro Toro

21 april 2023
biodanzavondworkshop met Alejandro Toro

Biodanza avondworkshop met Alejandro Balbi Toro op vrijdag 21 april 2023

‘Dionysos en Apollo’

Wanneer?

21 april 2023

Tijden

van 20.00 – circa 22.15 uur

inloop 19.30 uur

Prijs  € 22,50

Bestel hier je ticket

(Combinatieprijs met zaterdag en zondag, 22 en 23 april 2023 € 215,- , inclusief 2x lunch en diner op zaterdagavond)

Taal? Het is een Engelstalige workshop.

Waar? De Balzaal, GJac. P. Thijsselaan 45 Gouda

Meer info: bel of mail Geny 06-50569383 en geny@dansenleef.nl

www.dansenleef.nl

Bijzonder blij ben ik dat ik Alejandro opnieuw heb kunnen bewegen om naar Gouda te komen! Hij geeft een avondworkshop op vrijdag 21 april en een biodanza weekend op 22 en 23 april 2023. Beide evenementen zijn voor iedereen toegankelijk.

Het bloed van de grondlegger van biodanza kun je voelen stromen in deze workshop. Alejandro,  kleinzoon van biodanza creator Rolando Araneda Toro, heeft een enorme drive om het werk van zijn grootvader voor te zetten.  Alejandro wordt door veel mensen hoog gewaardeerd vanwege zijn temperament, creativiteit, toegankelijkheid en puurheid. Ken je hem nog niet? Dan is dit een geweldige kans om hem te ontmoeten.

Meer info over het weekend, thema : The magic of the archetypes

Meer Dionysos en Apollo (bron Wikipedia):

Apollo wordt ook wel als de vertegenwoordiger van rationele schoonheid en orde beschouwd, tegenover Dionysos, die de emotionele roes symboliseert

‘Apollinisch betekent rustig (doordacht, overdacht en beheerst); deze term is ontleend aan de Griekse god Apollo. Het tegenovergestelde wordt meestal aangeduid met dionysisch (extatisch, onrustig, geestvervoering en onbeheerst).’  

Het schijnt, dat deze twee godheden in het begin vijandig tegenover elkander hebben gestaan. (..) De luidruchtige feesten van Dionysos vormden een al te grote tegenstelling tegen de in alles waardige en maat houdende dienst van de zuivere god van het licht. Toch nam ook die strijd eens een einde. Punten van overeenkomst werden gevonden, die het mogelijk maakten, dat in de voorstelling van de Grieken deze beide goden nauw met elkaar werden verbonden. Evenals Apollo weet Dionysos in het gemoed van de mensen geestdrift op te wekken voor wat schoon is.