Ingrid

 

Ingrid Steen Biodanza facilitator in Gouda

 

Eindelijk echt passie en vuur voelen binnenin mijzelf. Dat is wat al snel tijdens mijn eerste Biodanza avonden naar boven kwam. Meer vitaliteit en meer plezier in contacten is wat ik merkte in mijn dagelijkse leven. Ik woonde in het multiculturele en geweldig mooie Kaapstad toen ik in 2007 begon met Biodanza. Wat was ik blij dat het wereldwijd bekend bleek zodat  ik ruim een jaar later ook in Nederland door kon gaan met deze bevrijdende vorm van dans. Er zijn geen vaste pasjes en geen mensen die mij bekijken of beoordelen. Door mij over te geven aan de muziek ontstaat er een dans die me helpt te bevrijden van alles wat expressie wil geven in mij. En alles wat ontstaat is goed en niemand veroordeelt wat ik doe.

Rond mijn twintigste is mijn interesse ontstaan in wat mensen – inclusief mijzelf – beweegt en hoe ze reageren. Vooral onderzoek naar mijn eigen gedachten en emoties hebben ervoor gezorgd dat ik oude, niet fijne gevoelens heb kunnen transformeren. Ik heb de kracht van mijn eigen gedachten ontdekt. Het belang van positief denken en leven, om te leven vanuit liefde en zo min mogelijk vanuit angst. Hiermee geef ik het beste aan mezelf en daarmee aan de mensen om mij heen. Diverse  opleidingen en studies heb ik gedaan waaronder psychosociale hulpverlening  en een counselingsopleiding.

Een reiziger, een ontdekker ben ik. Ik smelt van geluk bij het voelen van de kracht van de oceaan, stille stranden en ongerepte natuur. Maar ook de vibe van een stad kan me intens laten voelen dat ik blij ben dat ik leef. Ik vind het heerlijk om me te laten verrassen door nieuwe ontmoetingen. Ik heb een passie voor fotografie, achter de lens zoekend naar het beste plaatje voel ik een stroom van geluk.  Ik voel me rijk dat ik mijn liefde van het reizen en ontdekken van het leven samen met mijn geliefde kan delen.

Sinds april 2013 geef ik wekelijks Biodanzales op woensdagavond, ik doe dat samen met Geny Wuestman. Inmiddels is deze groep uitgegroeid tot een verdiepende groep voor mensen met Biodanza ervaring. Verder geef ik een paar keer per jaar een dansdag en op verzoek Biodanza met ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. Ondertussen blijf ik mijzelf ontwikkelen als Biodanza facilitator en heb ik de extensies Continued learning,  Biodanza met ouderen en Biodanza in de natuur gevolgd.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.