Het hier en nu

Lieve danser,

Hoe is het met je nu op dit moment?

Voel maar even hoe het met je is.

En dans met wat er nu is.

Geef expressie aan je gevoel.

Misschien lukt het je nu niet om echt te gaan voelen in ‘het hier en nu’ en te gaan dansen Maar dat kun je natuurlijk wel tijdens de biodanzaworkshop van deze week.

We hebben vaak een bepaald beeld van onszelf van hoe we zijn of zijn geworden tijdens de lock down. Klopt dat beeld nog steeds of is het al weer anders?

Elk moment is een nieuw moment en we zijn constant aan het transformeren, een beetje aan het veranderen, aan het aanpassen aan de omstandigheden.

Hoe gaat dat bij jou?

Voel je boosheid, irritatie of angst ? Voel je je goed of kijk je uit naar iets fijns?

Al die gevoelens doen iets met je. Langzaams verandert er iets in je lijf.

Als je je goed voelt is dat niet alleen fijn voor je gemoedstoestand, maar ook heilzaam voor je lijf.

En ook als je een negatieve emotie helemaal doorleeft, accepteert en uit is dat gezond voor je lichaam en geest. Maar als je hem opkropt en er geen expressie aan geeft kun je er ziek van worden.

Van deze feitjes maak ik gebruik tijdens de biodanzales. Daarom laat ik jullie zo veel mogelijk ‘intense momenten in het hier en nu’ beleven. Vivencia’s noemen we dat bij biodanza.

Maar een biodanzaworkshop wordt toch ook vivencia genoemd?

Ja, dat klop, want het is helemaal mooi als iedereen de hele workshop als een flow ervaart en de hele workshop dus een vivencia is.  Dat is het doel en daarom is het de uitnodiging om niet te praten tijdens de les: uit respect voor de vivencia. Die van onszelf en die van onze mede dansers.

 Hoe meer vivencia’s je hebt beleefd tijdens biodanzaworkshops, hoe makkelijker je ze waarschijnlijk kunt oproepen in je dagelijkse leven. En het zal ook steeds vaker vanzelf gaan (of zijn gegaan).

 En ik kan het weten. Bij mij heeft het al heel goed gewerkt! Waar ik vroeger moeite had om te genieten van het moment en vrijwel alleen bezig was met het verleden en de toekomst. Ben ik nu heel vaak in het ‘hier en nu’ en ik ben er van overtuigd dat dit er ook voor gezorgd heeft dat ik steeds lekkerder in mijn vel ben gaan zitten en zo goed kan genieten van mijn samenzijn met Rob. In alle omstandigheden. Ook bij tegenspoed en ziekte en nu het weer beter gaat! En ik weet ook zeker dat het heeft bijgedragen aan zijn herstel. Bovendien kon en kan ik  mijn zorgen heel goed loslaten als ik bijvoorbeeld les geef of zelf dans en in vivencia ben. Ik ben dan alleen in het hier en nu en nergens anders mee bezig. En dat komt ook mijn gezondheid ten goede.

Kom jij deze week ook lekker dansen en loslaten in ‘het hier en nu’?

Je bent van harte welkom!

Hopelijk tot gauw!

Lieve groet, Geny

06-50569383

www.dansenleef.nl

* Foto: Tabitha Turner

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.