‘Ik hou van mij’ Mijn persoonlijke verhaal

Happy met mezelf

Hoe ik heb geleerd echt van mezelf te houden

Jarenlang heb ik relaties gehad waarbij ik me afhankelijk voelde van de liefde/aandacht van mijn partner. Die aandacht was vaak alles behalve lief, maar toch klampte ik me er aan vast, dankzij de spaarzame liefdevolle momenten. Ik offerde me er voor op, ging er voor over mijn grenzen en liet over mijn grenzen gaan. Tot het zo erg was dat ik de relatie verbrak en weer alleen was, verlangend naar liefde.

Het verlangen om de liefde buiten mezelf te zoeken veranderde pas toen ik met Biodanza in aanraking kwam. Ik ging heel langzaam steeds meer van mijzelf houden. Tot ik voelde dat ik helemaal blij was met mezelf. Ik hield eindelijk echt en onvoorwaardelijk van mij. Bovendien waren er veel lieve mensen in mijn familie, vrienden en kennissenkring die van mij hielden. Ik voelde me rijk!

Pas daarna kwam ik iemand tegen, waarmee ik een fantastische relatie kreeg. Liefde in vrijheid, ongedwongen en gelijkwaardig. Gepassioneerd en teder. Verlangen met vreugde als we elkaar even niet zien, genieten van elkaars nabijheid. Vertrouwen, openheid, samen lachen en de ander steunen in voor en tegenspoed. Elkaar en jezelf alles gunnen. Zo ervaar ik onze liefde.

Deze liefde had ik nooit ervaren als ik niet volmondig had kunnen zeggen: ‘Ik hou van mij.

9 december 2018  dansen we met dit mooie thema. Het is voor iedere man en vrouw met Biodanza ervaring de moeite waard om te komen. Ook als je al heel veel van jezelf houdt 🙂 .

Lieve groet, Geny
De foto is nam ik in juli 2011. In mijn eentje op (werk)vakantie en het was heerlijk!
This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.