Vertrouwen

Lieve danser,

Heb jij veel vertrouwen in mensen?

Ik heb dat niet altijd gehad.

Ooit, voordat ik biodanza deed, zei iemand tegen me dat ik meer op mensen mocht vertrouwen. Ik had het één en ander meegemaakt, waardoor ik dat vertrouwen kwijt was geraakt. Mijn intuïtie werkte niet zo goed: ik wist niet wie ik wel en wie ik niet kon vertrouwen, maakte de verkeerde keuzes. Ik had, in mijn beleving, meerdere keren de verkeerde mensen vertrouwd, en daar heb ik een flinke prijs voor moeten betalen.

En nu?

Nu heb ik gelukkig heel veel vertrouwen in mensen. Ik geloof dat de meeste mensen het goed bedoelen. En ik geloof ook dat niet alles meteen goed gaat. Dat kan bijvoorbeeld komen omdat er persoonlijke issues in de weg kunnen zitten. Daardoor kunnen mensen soms toch iets doen wat ik niet verwacht. Of misschien heb ik zelf wel last van een vooringenomenheid, waardoor dingen anders lopen dan verwacht.

Het is dan een kunst om met mildheid naar de ander te blijven kijken en het vertrouwen niet op te geven. Met diezelfde mildheid kijk ik overigens in deze situaties gelukkig ook nog steeds naar mezelf.

Maar hoe weet ik of iemand wel te vertrouwen is?

Dat is een kwestie van intuïtie. Je kunt het voelen. Vraag jezelf af: bedoelt die persoon het goed met mij? Dient het een goede zaak?

Een andere vraag is dan: hoe doe ik dat?

Door je te openen voor de ander.

Je openen voor een ander, een vreemde?

Ja. Maar dat gaat meestal niet zomaar.  Om je te openen heb je eerst veel vertrouwen nodig in jezelf: zelfvertrouwen is de basis.

En zelfvertrouwen krijg je als je weet wat je wil, weet wat je waard bent, je je oké voelt over jezelf. Als je stevig op je eigen benen staat en niet afhankelijk bent van wat iemand anders van je vindt.

Dan kun je gaan vertrouwen op je gevoel en op je intuïtie. En dan zul je merken dat het steeds makkelijker wordt om je te openen voor een ander. Daardoor zul je zien dat veel mensen, misschien veel meer dan verwacht, gewoon te vertrouwen zijn.

Mmm… Ik wilde het eigenlijk over iets anders hebben, maar het bovenstaande kwam er zo maar ineens uit. Ik laat het maar staan, want het klopt voor mijn gevoel wel.

Eigenlijk wilde ik het hebben over vertrouwen hebben in de toekomst. Iets wat bij veel mensen nu speelt, bijvoorbeeld in verband met de pandemie, de dreigende polarisatie  en de opwarming van de aarde. En de consequenties daarvan op het dagelijks leven.

Vertrouwen is iets positiefs: geloven dat het goed komt en je blijven openen voor het leven en de ander, ook al maakt die persoon misschien een andere keuze.

En hoe het goed komt, dat gaan we zien.

Vertrouwen is, je had het al geraden, het thema waar we deze week me gaan dansen.

Daar heb ik veel vertrouwen in. Dans je mee?

Waar? We dansen op onze nieuwe dansplek:

De Balzaal III

In het oude bedrijfsrestaurant van het voormalige GGZ gebouw Rivierduinen.

Jac. P. Thijsselaan 45, 2803 RT Gouda

Hier vind je meer informatie over de locatie en foto’s

Zo veilig mogelijk dansen

Nu het CTB (corona test bewijs) wettelijk verplicht is, wordt dat bij aanvang gescand. Daarnaast wil ik je vragen om sowieso alleen te komen als jij je helemaal gezond voelt. Als je bij twijfel een zelftest doet, zou dat helemaal fijn zijn. Voor ons aller veiligheid en om iedereen zich zo veilig mogelijk te laten voelen als we wel bij elkaar zijn! Meer informatie over het veilig dansen vind je hier.

Wanneer kun je dansen? 

  • woensdagochtend  voor ervaren danser  9.15 – 11.15 uur
  • donderdagavond voor ervaren dansers 20.00 – 22.00 uur
  • vrijdagavond voor danser met veel of weinig biodanza-ervaring 20.00-22.00 uur
  • nieuwe dansers zijn welkom vanaf 11 januari 2022 op dinsdagavonden in de nieuwe proeflessengroep

Ik zie je heel graag verschijnen!

En danste je de laatste tijd niet mee, maar voel je het nu wel kriebelen en wil je graag mee komen doen?

Laat het me weten. Er is nog meer dan genoeg ruimte voor jou in de mooie nieuwe Balzaal!

Lieve groet, Geny

06-50569383

www.dansenleef.nl

PS: Prijzen

  • 10 lessenkaart 12 weken geldig Bonus: als je 12 keer in 12 weken danst krijg je die 2 keer extra cadeau: € 140,-
  • 10 lessenkaart 1/2 jaar geldig: € 150,-
  • 4  lessenkaart 1/2 jaar geldig: € 65,-
  • Losse les: 17,50

Wil je een losse les of heb je een nieuwe kaart nodig? Stuur me dan even een appje of mailtje. Dan ontvang je aansluitend een betaalverzoek.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.