Zorgen voor

2 november 2021

Lieve danser,

 

Het thema van deze week is ‘Zorgen voor…’:

Zorgen voor jezelf en zorgen voor de ander. Zoals in vliegtuig altijd wordt geïnstrueerd: Doe bij calamiteiten eerst zelf je zuurstofmasker op en daarna bij je kind of een ander. Als je goed voor jezelf zorgt kun je veel beter voor de ander zorgen.

 

En we hebben allemaal wel eens zorg nodig, ook al zijn we nog zo zelfstandig en ook al hebben we het gevoel dat we alles alleen moeten kunnen.

 

Maar als we ons zelf dat toestaan dan is het heerlijk om die zorgen ook eens uit handen te geven en alles overlaten aan de zorg van de ander!

 

Toch ligt er op dit gebied momenteel een uitdaging. En niet zo’n kleintje ook. Ik kom er zelf door in een spagaat, eentje waar niet alleen ik, maar de hele maatschappij in terecht lijken te komen.

 

Vanavond is de persconferentie. Daaruit volgt hoogstwaarschijnlijk dat we vanaf vrijdagavond een QR code moeten gaan scannen als je deel wilt nemen aan de workshop (alleen werknemers en vrijwilligers zijn hiervan gevrijwaard). Als je gevaccineerd bent dan is dit, lijkt mij, geen probleem. Maar ik hou ook zo veel van de mensen die om uiteenlopende redenen niet gevaccineerd zijn. Natuurlijk kan je je laten testen. Maar ik weet dat de meesten dat ook niet willen. En ik wil hen niet buitensluiten. Mijn wens, dat iedereen mee kan doen, komt hiermee in de knel. Eerlijk gezegd weet ik nu nog niet goed hoe ik hiermee om moet gaan.

 

Vannacht lag ik heel lang wakker. Ik was en ben bezorgd: een van mijn beste vriendinnen en haar man hadden de afgelopen week corona. De man was behoorlijk ziek, erger dan verwacht. Beide zijn gevaccineerd. Ze hadden het gekregen tijdens een verjaardagsfeestje van een ongevaccineerde man die ik ook ken. Die persoon is er inmiddels heel slecht aan toe en vecht op dit moment voor zijn leven. Ik stuurde hem mijn liefde vanuit mijn bed.

 

En ik piekerde: hoe verder? Ik wil ook niet dat dansers ziek worden. Toen vroeg ik mezelf af:

is het een goed idee  als iedereen voorafgaand aan de workshop thuis een zelftest zou doen?  En dan pas naar de workshop komen als die negatief is. Dan zorgen we echt voor iedereen: we beschermen elkaar allemaal. En toch kunnen we lekker blijven dansen. Waarmee ik niet wil beweren dat het dan 100 % veilig is, want garanties daarover heb je nooit.

 

Kijk en een ander ding is natuurlijk dat ik niets wil doen dat op gespannen voet staat met de wettelijke maatregelen. Ik wil graag voor iedereen zorgen, maar als ik de wet ga overtreden, zorg ik niet goed voor mezelf en ook niet voor de anderen die op dezelfde lijn zitten.

 

Ik ben er nog niet uit. Eerst maar even de persconferentie afwachten en dan verder kijken. Wie tips heeft mag ze zeker bij me melden.

 

Op woensdagochtend en donderdagavond gaan we in ieder geval fijn dansen, net als de afgelopen weken.

 

Je hoort dus nog hoe we vrijdagavond en daarna verder gaan.

 

Hoe dan ook: zorgen voor jezelf en voor elkaar kunnen we natuurlijk niet alleen tijdens de workshop. Ook daarbuiten doen we dat, bijvoorbeeld door elkaar licht en liefde sturen of andere attenties, met elkaar gaan wandelen en nog veel meer.

 

Het allerliefste zie ik je natuurlijk deze week tijdens de workshop. Gezond en wel! zodat we onbezorgd voor onszelf en de ander kunnen zorgen! Afgestemd op jezelf en de ander.

 

Lieve groet, Geny

06-50569383

www.dansenleef.nl

*foto: Matheus Ferrero

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.