Echt aankijken

Dit stripje uit de Volkskrant van afgelopen zaterdag inspireerde mij tot dit mooie thema. Echt aankijken. Hoe vaak doen we dat niet? En hoe vaak doen we dat wel?

 

Hoe vaak ben ik niet helemaal aanwezig geweest als iemand bij mij was? Bleef ik in mijn eigen coconnetje?  Met mijn hoofd bij iets of iemand anders? Bij iets in de toekomst of in het verleden? Dat is vaak gebeurd moet ik eerlijk bekennen.

 

Natuurlijk is het heel fijn, handig en noodzakelijk om je regelmatig in dat coconnetje terug te trekken, bijvoorbeeld om te ontwerpen, problemen op te lossen, te werken, te dromen, te lezen, puzzelen, als je moe bent en heel veel meer.  Maar laten we niet  vergeten hoe mooi en fijn het is om echt contact te hebben met een ander.

 

Biodanza leert ons om in het moment echt aanwezig te zijn bij anderen tijdens een ontmoeting. Niet alleen tijdens de vivencia, maar ook bij een toevallige ontmoeting op straat, tijdens een afspraak met een vriend, met  familie of een geliefde kunnen we dan misschien nog wel meer genieten van kostbare momenten samen.

 

Echt belangstelling voor die ander te hebben, de ander echt aankijken… Het is intens, precies zoals de strip hierboven aangeeft. Je voelt de ander en die ander brengt jou iets. Wat dat ook is, het is altijd de moeite waard.

 

Het lijkt me een mooie uitdaging om vaker uit ons coconnetje te stappen en daarmee ons hart te openen voor de ander. Om elkaar aandacht te geven en daarmee liefde.

 

Te beginnen bij de volgende biodanzaworkshop… of de eerste persoon die je tegenkomt vandaag.

Geny Wuestman 21 juli 2020
Echt aankijken is het thema van Zomerdanza en Silent danza van week 30 2020.

06-50569383
www.dansenleef.nl

 

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.