‘Goed voor je weerstand’

geschreven: 15 januari 2021
Lieve danser,
Als je naar de persconferentie van dinsdagavond hebt geluisterd dan weet je dat  ook premier Rutte enorm veel weerstand heeft tegen de coronamaatregelen.
Dat ze er zijn staat buiten kijf. Maar eerlijk gezegd heb ik helemaal geen last van weerstand tegen de maatregelen. Had ik liever gehad dat ze er niet waren en niet nodig waren? Ja… maar weerstand er nu tegen? Nee. Ik denk dat dat komt, omdat ik in de loop der jaren heel goed heb geleerd om te zijn met wat er is. En om me toch nog goed en mezelf te voelen ook al zijn de omstandigheden anders. Zelfs nu de omstandigheden door Robs ziekte compleet anders zijn lukt het toch nog om te genieten van mooie momenten en er verder het beste van te maken. Biodanza heeft mij geholpen om te accepteren wat er is en me over te geven aan en te vertrouwen op het leven.
Ook al doe je op het moment geen biodanza, jouw biodanzaervaring is misschien ook wel goed voor jouw weerstand tegen de coronamaatregelen en wellicht heb je die weerstand mede daardoor zelfs helemaal niet.
Biodanza is ook goed voor de weerstand van je lijf. Voor je immuunsysteem. Zelfs al doe je het nu niet. De keren dat je biodanza hebt gedaan laten hun sporen na. En dat is geen loze belofte. Wetenschappelijk onderzoek heeft dit aangetoond. Uit onderzoek van de Universiteit van Leipzig (Duitsland, 2008) is gebleken dat biodanza onder meer positieve effecten had op zelfreflectie en zelfvertrouwen, innerlijke rust en balans, autonomie en pro-actief gedrag, optimisme, positieve oriëntatie op de toekomst en mentale gezondheid in het algemeen. Biodanza gaat in hand in hand met minder stress, met kunnen ontspannen, een beter humeur, versterking van het immuunsysteem en zelfs celherstel. Emoties worden geuit en verzwakken zo het immuunsystheem niet (wat wel gebeurt als je ze opkropt), maar versterken het. En door het vitale en het rusige gedeelte (de regressie) is het een perfecte methode van zelfregulatie en zelforganisatie van het immuunsysteem. En het mooie is dat je er de rest van je leven van profiteert. Dus ook als je het nu niet doet.
Wil je ook deze week genieten van positieve effecten die biodanza je te bieden heeft? Het zijn er misschien wat minder dan bij het gewone dansen in de zaal. Maar ja, dat kan nu even niet. Wat wel kan is lekker bewegen,  plezier ervaren en je verbinden met elkaar en dat is ook allemaal heel goed voor je weerstand!
Lieve groet, Geny
This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.