‘Hemels’

Lief mens,

Weet je het ook? Weet je ook hoe hemels een biodanzaworkshop kan zijn?

Niet alleen gaf ik 6 jaar lang op Hemelvaartsdag een vivencia met meestal de titel: ‘Feels like heaven on earth’ of iets dergelijks, waarbij we ons steevast hemels voelden, ook was het verder het hele jaar door vrijwel elke vivencia raak. Sowieso waande ik me in het tweede gedeelte van de workshop steevast in de hemel: een gelukzalig gevoel van eenheid en verbinding met elkaar, compleet in harmonie met mezelf, de anderen en mijn omgeving.

Dat is precies het gene wat me zo trof, die allereerste keer dat ik biodanza ging doen. Ik zou lekker vrij gaan dansen op blote voeten, had de man die er zo bevlogen over had gesproken gezegd. Ik heb toen dat vreemde woord gegoogled en het bleek dat ik in De Haag terecht kon en mee mocht komen doen. Toen ik op een winterse woensdagavond in 2006/7  bij de gymzaal aankwam had ik verder geen idee wat me te wachten stond. Ik was erg onwennig en de andere dansers leken me niet echt mijn types…

Toen gingen we dansen en het bleek dat ik heel leuk kon dansen met iedereen, maar het meest geweldige aan die avond was dat ik me gedurende de workshop steeds heerlijker ging voelen voelen. Ik voelde een verbinding met deze onbekende mensen die ik nog nooit eerder met iemand had gevoeld. Deze mensen waren voor mij de allermooiste en liefste mensen die ik ooit had ontmoet. En ik voelde me hemels!

The rest is history…. Ik ben nooit meer gestopt met biodanza. En ook de lockdown heeft me er niet van weerhouden om steeds door te blijven gaan met dansen en biodanzales geven. Bij elke biodanzaworkshop hoorden voordien altijd aanrakingen en dat mocht ineens niet meer. Essentiële biodanza oefeningen konden we niet meer doen en dat is een groot gemis voor velen.

Toch is deze periode ook een verrijking geworden: er kwamen nieuwe oefeningen met afstand (en ook met Zoom )en die bleken ook heel verdiepend te kunnen zijn. De dansen en oefeningen zijn vaak minstens zo intens en heerlijk. De voorwaarde om ervan te genieten is altijd, net als bij een gewone biodanzales: dat je je er helemaal voor opent om het te kunnen ervaren. Dan kun je ook nu dansen alsof het de hemel op aarde is.

Lijkt het je fijn om je ook hemels te voelen samen met een fijne groep? Donderdagavond gaan we weer dansen met Zoom en hopelijk starten de biodanzagroepen in de zaal vanaf volgende week ook weer.

Lieve groet, Geny

06-50569383

geny@dansenleef.nl

Website www.dansenleef.nl

Landelijk: www.biodanza.nl

 

 

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.