Jezelf (laten) kennen

Lieve danser,

 Weet je het nog? Er was een tijd dat ons werd geadviseerd om ons niet te laten kennen.

‘Laat je niet kennen!’

Want dan… Tja wat dan?

Dan weten andere mensen dat jij ook een mens bent van vlees en bloed met bijbehorende emoties. En vaak waren dat emoties die je helemaal niet wilde hebben of werd dan een kant van jou zichtbaar die je juist niet wilde laten zien.

Gelukkig wordt authenticiteit steeds meer gewaardeerd en het jezelf zijn juist gestimuleerd. Bijvoorbeeld bij biodanza.

De afgelopen 1 ½ jaar hebben we onszelf nog beter leren kennen, meer teruggeworpen op onszelf als we waren. En we hebben (van een afstandje) misschien kanten van anderen gezien waar we helemaal niet zo blij mee waren. Ook van andere mensen die ons heel dierbaar zijn. Het lijkt zo of we die ander ook een beetje beter hebben leren kennen.

En dan komt de vraag? Kunnen we nu nog wel zo fijn samen zijn (en dansen) als voorheen?

Dat kunnen we alleen ervaren als we het gaan uitproberen en elkaar helemaal open en liefdevol tegemoet treden.

De afgelopen week heb ik gemerkt dat het heerlijk was om weer samen te zijn met de verschillende wekelijkse biodanza groepen.

Op een gegeven moment was ik samen met een ander groepje mensen van wie ik wist en hoorde dat ze hele andere meningen over de corona maatregelen en vaccinaties hadden dan ik. Toch merkte ik dat de liefde voor die personen niet was veranderd. We konden over onze verschillende opvattingen heen stappen en weer de essentie van de ander zien.  Ik merkte weer dat ik de persoon leerde kennen door hen open en ontvankelijk tegemoet te treden en  in de ogen te kijken. En ook dat de opvatting niet de persoon is.

Ik ontdekte dat jezelf laten kennen en de ander leren kennen voorbij gaat aan meningen. Het gaat veel dieper. Het raakt de kern van jou en de ander.

Als we onszelf nog steeds niet willen laten kennen blijven de verschillende opvattingen het belangrijkst.  En dan drijven we steeds verder uit elkaar. Ook van de mensen van wie we hielden en diep in ons hart nog steeds houden. Mensen die we, als we ons weer voor elkaar openen, waarschijnlijk het liefst zo weer in de armen willen sluiten.

Of we dat al durven of willen is weer een ander verhaal.

De mensen die de afgelopen week mee dansten hebben in ieder geval al gemerkt dat we elkaar ook op afstand heerlijk kunnen ontmoeten en dat de liefdevolle energie, hoe dan ook, moeiteloos zijn weg vindt!

Heel graag tot gauw!

Het liefst nog deze week.

Lieve groet, Geny

06-50569383

www.dansenleef.nl

* Fotograaf: Toa Heftiba

PS Uitslag Enquête: Hoe gaan we verder?: https://dansenleef.nl/uitslag-enquete-hoe-gaan-we-verder/

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.