‘Koesteren’

geschreven: 26 januari 2021

Lieve danser,

Afgelopen zaterdag was mijn geliefde Rob jarig. Deze verjaardag was extra speciaal voor mij, want, altijd al ben ik blij met zijn bestaan, maar nu met zijn ziekte, realiseer ik me nog NOG beter hoe fijn ik het vind dat hij leeft en in mijn leven is. Ik koester zijn bestaan op zijn verjaardag en  elke nieuwe dag. Ik koester wat af!  En wat is het heerlijk om te koesteren. 🙂

En wat hebben wij allemaal veel  moois in ons leven dat we kunnen koesteren!

Ik bedacht dat ‘koesteren’ een fijn thema is voor de volgende biodanzales. Nu blijkt dat ik drie jaar geleden ook een les heb gewijd aan dit thema. De uitnodiging van drie jaar geleden vind ik nu ook weer heel inspirerend. Ik hoop jij ook:

‘Rust wat in het hart

van de bloem naar je keuze,

Koester de kleuren.

Eén van de dansers van de woensdagavondgroep (die nu niet meer bestaat) stuurde het bovenstaand gedichtje en zei erbij dat het ook een mooi thema zou kunnen zijn. Daar ben ik het helemaal mee eens!

 

‘Stil staan,

even pas op de plaats maken.

Even helemaal in de rust het moment ervaren,

helemaal in het hier en nu zijn, 

zijn met wat er is en dat… koesteren.

Met aandacht, tederheid en liefde.

Open en vol overgave.’

Dans je mee donderdagavond?

Lieve groet, Geny

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.