Mijn doeken uit De Balzaal in de aanbieding

De Balzaal met Geny’s schilderijen

Tijdens mijn opleiding op de kunstacademie ontdekte ik mijn schilderstalent. Sindsdien heb ik met regelmaat periodes gehad waarbij ik me vol overgave bezig hield met één van mijn grootste passies: schilderen met acryl, want daarmee kan ik lekker vurig en snel werken. Bovendien blijft het mooi van kleur en glans. Ik maakte regelmatig (zelf) portretten) en had een periode dat ik voornamelijk katten schilderde. Het duurde tot 2008 tot ik het aandurfde om meer van mezelf te gaan schilderen. Ik schilderde mijzelf naakt, in mijn volle kwetsbaarheid, waarbij mijn soms grillige gemoedstoestanden van dat moment op de doeken weerspiegeld werden. Juist die expressie van emoties hielp mij een roerige tijd door te komen.

Een sterke impuls die mij stimuleerde in dit proces was biodanza. Mijn ontdekking van dit intense danssysteem maakte veel los. Zowel het dansen als het schilderen werkten transformatief. Mijn kijk op het leven, de plek die ik daarin inneem, mijn zoektocht naar betekenis… het werd allemaal intenser en overtuigender. Steeds meer voelde ik dat ik de wereld vanuit mijn essentie iets kon bieden en dat zie je misschien terug in mijn doeken. Door mijn lichaam en ziel op de meest  kwetsbare manier naar buiten te laten komen en te laten zien wil ik ook de boodschap meegeven: je (en ik) mag er zijn: worstelend, verscheurd, fouten makend, naakt, kwetsbaar, mooi.

Het duurde nog wat langer voordat ik het aandurfde om deze werken ook aan het grotere publiek te tonen. Dat gebeurde pas in 2012 toen De Balzaal mijn tweede thuis werd en tevens de plek waarin ik biodanza in de wereld zette. De ruimte leek bijna een magische aantrekkingskracht te hebben op mijn doeken. Vanaf die tijd sierden mijn schilderwerken de grauwe kazernemuren. Ze herinnerden mij er telkens weer aan om mezelf ook als docent in de dans te laten zien in al mijn puurheid en kwetsbaarheid en daar heel ver in te gaan. Vol overgave. Als uitnodiging voor jou om ook dichter bij je essentie te komen in de dans.

Maar aan alles komt een eind. Het lijkt er op dat er een nieuwe episode gaat aanbreken. De royale ruimte waarin mijn werken bijna een decennium lang prijkten, zal na 30 november tot het verleden gaan behoren. De tijd is aangebroken om andere eigenaars voor de doeken te gaan zoeken. Ik wil jou graag als eerste de mogelijkheid bieden om een schilderij mee naar huis te nemen voor een gereduceerd bedrag.  Het prijskaartje bij de doeken hing er al jaren bij: € 970,-, maar ik had er nog geen belang bij om ze werkelijk van de hand te doen. Nu, door de opheffing van de Balzaal en mijn economische crisis is het tijd om ze los te laten. Ze kunnen voor een aantrekkelijke prijs worden overgenomen. Heb je interesse? Dit is je kans. Neem een kijkje en laat het weten als je interesse hebt of twijfelt. Ieder enigszins redelijk bod wordt serieus genomen. Onderstaande foto’s laten zien om welke doeken het gaat.

 Extase (Geny Wuestman 2008) Acryl op doek 120 x 100 cm

 Overgave (Geny Wuestman 2008) Acryl op doek 120 x 90 cm

 Kijk (Geny Wuestman 2008) Acryl op doek 200 x 70 cm

 Naakt (Geny Wuestman 2008) Acryl op doek 89 x 120 cm

 Essentie (Geny Wuestman 2008) Acryl op doek 120 x 90 cm

 Wie ben ik (Geny Wuestman 2008) Acryl op doek 89 x 120 cm

 Verscheurd (Geny Wuestman 2008) Acryl op doek 80 x 115 cm

Je kunt me bereiken op het telefoonnummer 06-50569383 en het e-mailadres geny@dansenleef.nl.

Lieve groet, Geny

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.