‘Verrassing’

Lieve danser,

“Mama always said: ‘Life is like a box of chocolates.  You never know what your gonna get’ ” zei Tom Hanks als Forrest Gump in de gelijknamige film uit 1994. Forrest is ondanks en dankzij zijn simpele ziel een groot voorbeeld en inspiratiebron. Hij kijkt onbevangen en vol vertrouwen naar de toekomst. Elke dag is een verrassing en hij maakte er (vanzelfsprekend) altijd het allerbeste wat er in zijn vermogen is van en dat brengt hem en de mensen in zijn omgeving heel veel: hij haalt succes na succes en maakt historische gebeurtenissen van dichtbij mee. Zo geeft hij een jonge Elvis Presley inspiratie voor zijn dansstijl en John Lennon voor het nummer ‘Imagine’, is hij én in de Vietnamoorlog én bij de protesten tegen diezelfde oorlog in Washington D.C.. Hij vindt ook de smiley uit en is de inspiratiebron voor de bumpersticker-spreuk ‘shit happens’*.

‘onzekerheid’

Deze week popte bij mij het woord onzekerheid naar boven, in allerlei omstandigheden. Ik hoef het eigenlijk niet op te noemen en ga dat ook niet doen… vrijwel alles in de toekomst is onzeker. De enige echte zekerheid is het ‘nu’ en wat er is geweest. Wel ervaart de één meer onzekerheden dan de ander, maar sommige onzekerheden delen we allemaal, bijvoorbeeld hoe de maatschappij en bijvoorbeeld corona zich zullen gaan ontwikkelen en wat dat voor ons zal betekenen. Het kan soms een opgave zijn om met onzekerheid om te kunnen gaan.

Ik wilde daar iets mee doen met het thema van de volgende les, maar het natuurlijk, zoals altijd bij biodanza, positief aanbieden. En toen popte ineens het woord ‘verrassing’ naar boven. Als we onzekerheid als een verrassing zien gaan we er vanuit dat er iets moois komt. En… hoe we er zelf in staan is alles bepalend. Onze levenslust, liefde, vertrouwen, oplossend vermogen, creativiteit en flexibiliteit zullen er voor zorgen dat we er hoe dan ook het beste van te maken. Hoe de toekomst ook als zijn.

Donderdagavond presenteer ik een nieuwe doos vol bonbons: vol verrassende dansen en uitnodigingen. En ik wil jou uitnodigen om onbevangen en vol vertrouwen mee te dansen. Je bent van harte welkom!

Lieve groet, Geny

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.